En bild i flera varianter!

Det är sambons fartygsratt som har fått agera modell åt mig, sen har jag mest lekt lite i cs3 för att få fram lite olika effekter!

I den första bilden har jag "maskat av" och låtit ratten behålla sin färg och i den andra har hela bilden blivit svartvit. Sen har jag bara mixtrat och testat med olika exponeringar och ändrat på gamma- och offsetkurvorna.

Jag blev nog mest nöjd med den första bilden själv, vad tycker ni?

Vill också passa på att tacka för alla tips jag fick i förra inlägget! Nu har jag något att kolla upp! Det blir roligt att göra tavlor av sina egna bilder!

Ha en bra fortsättning på onsdagen!

Sköt om er!

/Lena 
 

Nu har jag äntligen satt mig ner och lärt mig hur man maskar av och gör delar av kortet i svartvitt respektive färg!

Det var ju inte så svårt bara man satte sig in i det!

Här är mitt första försök. Blomman var dessutom lite suddig så jag skärpte upp den lite för att få kontrasten mot den suddiga bakgrunden.

Det var roligt, så det här kommer jag att göra fler gånger!

Jag vill också passa på att tacka alla er som lämnar så fina kommentarer här hos mig! Jag blir så glad för varenda en!

Bilden i förra inlägget ska jag beställa en förstoring av! Hemma har jag bara en A4 skrivare, så om någon har tips på en bra firma på nätet att beställa större bilder från så mottages det tacksamt!

Ha en trevlig kväll på er!

/Lena

 
 

Den här bilden fick jag ett pris för i tidningen Kamera & Bild förra året, en bronsplats i en etapptävling till Grand Prix. Bilden publicerades även i tidningen.

/Lena

 
 

Drömmer mig bort från hostmediciner och nässpray!

Drömmer och längtar efter sol och värme!

Bilderna är från vår senaste Thailandsresa!

/Lena

 
 

Bjuder idag på en ful-bild tagen med mobilkameran!

Mobilkameran är ju faktiskt bra på så sätt att man alltid har med sig den och man kan snabbt dra upp den ur väska för att ta ett kort om något intressant dyker upp! Ibland blir bilderna riktigt bra, om man har tur och de rätta förutsättningarna råder!

Eller så blir det som med den här bilden, där jag tyckte att himlen var så himla vacker  när jag åkte i bilen, och ingenting av det vackra jag såg genom bilrutan finns med på bilden!!!

Men ibland lyckas man! Plötsligt händer det.......

Så jag tänker fortsätta med att ta såna här bilder med min mobilkamera, för man vet ju aldrig vad man stöter på!

Hemma hos mig hostar vi och snörvlar ikapp just nu! Vi har drabbats av en vårförkylning som heter duga, ni vet, den där som kommer efter vinterförkylningen men före sommarförkylningen! (Som en kollega uttryckte sig!) =)

Men vi har klarat oss undan i flera år faktiskt från en ordentlig influensa, så man får väl inte klaga! Vi har knappt en vab-dag någon av oss sen minst två år tillbaka, så vi får väl inte klaga. Någon gång drabbas man!

I Kalix är det tolv plusgrader idag och riktigt fint, har jag sett genom fönstret! Ungdomarna går i T-shirt, gamlingarna i täckjackor och alla andra däremellan går i långärmat eller vindjacka!

Min lust att fota kommer inte att infinna sig så länge min utsikt mest består av lera och vattenpölar, kanske om jag går ut att jag ser andra saker, men just nu är jag mest sjuk!!!! =(

Tråkigt inlägg från en uttråkad sjukling! =)

Kram och sköt om er!

/Lena 
 

Gräsmattor börjar tina fram, vägarna är bara och bilarna kör med sommardäck! Skidföret är över för den här säsongen!

Vårtecken så gott som något!

Kung Bore har släppt sitt grepp även över norra landsdelen och de otroliga snömassorna, som för bara någon vecka sedan täckte hela norra Sverige, har börjat tina bort!

Våra dagar är nu drygt en timme längre än dagarna i södra landsänden, solen går upp en timme tidigare och ner något senare!

Solens obarmhärtiga strålar avslöjar mina smutsiga fönster och dammet hoppar runt av glädje! Virvlar runt och gäckar mig, frågar när jag ska dammtorka!

På min gård, hemma i stan, tinar sanningen fram. Den jag har förträngt under hela vintern. Resterna av vår borrning efter bergvärme! Halva gården är uppgrävd, och i dagen ligger leriga högar av pinnmo! Pinnmo är att likställas med naturens potatismjöl, när den får torka upp! Fastnar överallt och kommer snart att invadera vårt hus! Om jag ska försöka hålla hallgolvet rent måste jag skura typ tio gånger om dagen! Det har redan börjat!

Någon snar gårdsrenovering är inte heller aktuell  eftersom sambon jobbar dygnet runt nu med att dra upp den fisk som ska bli surströmming! Så det är bara att bita ihop och försöka hitta andra lösningar så länge!

Nu ska vi snart på kalas och sen får jag ägna resten av dagen åt c-uppsatsen! Jag börjar närma mig slutet på den nu, SKÖNT! Kanske man får tid att fota lite snart!!!

Ha det göttast allihop i vårt avlånga land!

/Lena

 
 

Bild lånad från Kalix Kommuns hemsida.

En vandringsutställning pågår just nu på Biblioteket i Kalix. Utställningen består av träd tillverkade av ungdomar i Norrbotten. På träden har de gestaltat några av sina framtidsvioner kring den egna hembygden.

Kalix bidrag gjordes av två årskurs nior som jag hade i bild förra året. Själva trädet dekorerade de under sina bildlektioner och visionerna skrev ner under svenskalektionerna.

Träden ingick i ett framtidsprojekt som drevs av Teknikens Hus i Luleå. De tryckte även upp ett kompendium där alla barn och ungdomars visioner ingår.

Vid projektets slut fick vi delta på en stor vernissage på Teknikens Hus, där eleverna själva fick avtäcka sina träd inför pressen och alla åskådare.

Utställningen i Kalix pågår t o m den 24/2, gå gärna och titta ni som bor här!

Det var ett roligt arbete, som det alltid är att jobba med större projekt, och eleverna fick själva fundera ut vad de ville ha med på sitt träd. Mina elever ville ha med så mycket som möjligt av det vi redan har i Kalix som är bra. Vår vackra natur och andra lokala specialiteter. Det blev ett färggrannt och fint målat träd!

Ha en trevlig kväll!

/Lena

 

Isboda

04/15/2009

6 Comments

 

Lite kuriosa för stadsbor!

Det här är en isboda!

Man kan säga att det är ett gammaldags kylskåp, och det fungerar faktiskt!

Man fyller uthuset med is eller snö och sedan har man kyla ända till i augusti!

Just den här isbodan finns ute på vår skärgårdsö och vid påsk brukar de mest frekventa stugbesökarna hjälpas åt att skotta snö och packa ihop den inne i kylrummet! Sen har man som sagt snö där inne ända in i augusti!

 

På den övre bilden är det min son och min svärfar som kontrollerar snöläget och den andra bilden föreställer sambon och hans morbror i full aktivitet med snöskyfflarna!

Nu blir det sänggående med min sjuka lilleman!

God natt!

/Lena

Ps. Just nu håller jag på att skriva som mest på min c-uppsats så jag hinner inte kommentera er alla så mycket! Men jag kommer tillbaka, var så säkra! Ds.

 
 

Efter tio dagars ledighet kändes det lite jobbigt att stiga upp på morgonen, fixa frukost, morgonbestyr och packning!

Men när man väl är på plats på jobbet känns det inte som om man ens varit ledig! Bortsett från alla brunbrända kollegor då vill säga (trots det dåliga vädret)!

Vädret har inte varit något att skryta med här uppe under lovet, baraen riktigt solig och varm dag. Men man är ju ute i alla fall, så länge det inte är snöstorm eller nåt, så lite färg brukar man hinna få i sitt vinterbleka ansikte!

På bilden ser ni en förbipasserande ren som kom och gick på skoterleden. Skoterleder måste vara utmärkta promenadstråk för renar den här årstiden, så de slipper sjunka ner i den djupa snön! Renar hör annars mest hemma i fjällen, men renskötarna brukar köra ner sin boskap till kusten under vintern. Detta gör man för att tillgången på mat är större här nere! Framåt vårkanten  samlar de in dem igen för transport upp till fjällen. Vi brukar ha någon besökare då och då där ute i havsbandet!

Måste erkänna att jag blev NÅGOT avundsjuk när jag hörde att det var sommarvärme i södra Sverige under förra veckan! Tänk att man kunde gå i sommarklänning i Stockholm, nästan, medan jag gick omkring i täckbyxor och täckjacka!!! =P

Ha en trevlig tisdagkväll allesamman!

/Kram Lena

 

 
 

Mina fina lyktor som jag visade tidigare, här med lite påskfeeling!

Sonen och jag har pysslat lite under helgen, mellan alla aktiviteter!

Tog även en "nattbild" med ljusen tända!

Bilderna är tagna med min lilla cybershotkamera, eftersom jag glömde ladda mitt batteri till stora kameran! Den är inte så bra på mörkerbilder, men jag får ta några fler bilder under helgen som kommer!

Som ni kanske förstår så har jag påsklov i veckan. Jag och sonen har sovit i vår skärgårdsstuga sen i fredags. Men vi har inte direkt legat på latsidan för det. Aktiviteterna har avlöst varandra och jag har kört över hundra mil på 6 dagar! Vi har dessutom pendlat med skoter varje dag!

Det blir kanske lugnare att åka och jobba på tisdag!

I morgon blir det väl en kvastfärd som vanligt, häxa som man är!

Vi syns på Blåkulla alla häxor och trollgubbar!

Nu blir det sängen!

Godnatt!

/Lena

 

Google Analytics, Google Search, Google.se, Altavista