Den 7:e Januari tog jag detta kort genom fönstret på övervåningen!

Det som fångade mitt intresse i motivet var solens reflektion i de mittersta fönstren och att den lös upp en liten, liten del av taket. Fastnade också för den lilla månen ovanför!

Inte någon vacker bild, men det var det första jag såg av solen på det nya året! Här uppe i norr "lyser" solen med sin frånvaro ganska många dagar av vinterhalvåret. Den lyser desto mer under sommarhalvåret, typ dygnet runt!! =)

Annars har dagen gått i lugnets tecken. En liten utfärd till IKEA blev det dock på eftermiddagen. Pengar från 7-års kalaset brände dessutom i någons plånbok, så en sväng till Barnens Hus hann vi också med!

Ha en trevlig Lördag Kväll!

Och tack till alla gulliga, trevliga, snälla, vänliga människor som kommenterar på min blogg! Det är verkligen roligt att få feed back på sina bilder och roligt att möta så många nya människor!

/Lena 


Ps. På bilden i förra inlägget ska det ju så klart stå 2009 (inte 2008!). Jag har inte vant mig vid att skriva 2009 ännu!!! Ds. =)

 
 

Under några veckor har jag stött på flera bloggare som är med i utmaningen 365 foton 2009!

Det verkar roligt så jag hoppar också på det tåget! Om du klickar på bilden, eller bannern i sidan, kommer du till hemsidan för utmaningen.

Den här bilden får symbolisera rosa. Så här såg himlen ut en tidig morgon när jag steg upp i början på januari. Den är fotad genom min balkongdörr på övervåningen för det var så kallt ute att jag inte ens gick ut! Trädet i förgrunden är en död gammal tall som står på grannens tomt och är ett vackert stillében året runt. Han har funderat på att såga ner det, men det tycker jag vore synd!

Men nu är det äntligen helg igen!

I morgon ska sambon på hockey så det blir nog mest bara mys för mig och Axel. Eventuellt att vi sticker iväg till IKEA en sväng och byter ut databordet han fick i present. När jag skulle skruva ihop det visade det sig att de hade packat ner två högergavlar! Man blir så glad när man upptäcker sånt......NOT! =(

Ha en trevlig helg med massor av mys!

/Lena

365 foton 2009, en utmaning som räcker hela året!

365 Photos in 2009


 

Diplom!

01/29/2009

4 Comments

 

Idag har min grupp haft avslutning på vår PIM utbildning! Det är en datautbildning för lärare där vi har fått lära oss göra bildspel i bl a Power Point och Photo Story.

Det har varit roligt och givande och idag delade vår gulliga examinator, Helena Hult Lundbäck, ut fina diplom!

Helena passade också på att tipsa de andra om min sida! Jag har ju inte gjort något för att direkt marknadsföra den utanför min bekantskapskrets så det kändes roligt. Blev lite generad också!! =)

"Om ni kikar in får ni hemskt gärna lämna en kommentar!"

/Lena 
 

Jag fortsätter med  mina sommarbilder!

Upptäckte att jag har en del foton "o-fixade" (Obs! Norrländskt uttryck!) sen sommaren. Kör med Göteborgstema ytterligare en gång!

Det här är fiskebodar i Glommens Fiskehamn!

Mest troligt åker vi dit en sväng till sommaren igen när sambon ska köra ner några fisketrålar! Anledningen till att han måste åka 150 mil för att reparera sin fiskeutrustning är helt enkelt att det inte finns någon som reparerar trålar närmare!

Nåja, jag klagar inte! Jag älskar att åka på bilsemester! Eller rättare sagt, jag får ju också hjälpa till att köra så det blir ju jobb för mig med!=) Men jag får ju ingen lön!!!!

Förra sommaren hade vi bil med släp och var tungt lastade. När vi skulle passera genom Göteborg var det mitt körpass. Mitt i rusningstrafik skulle jag navigera vårt otympliga ekipage genom alla filer! Då var jag svettig må ni tro! Jag svor nog en och annan gång innan jag var ute ur stadstrafiken också!!! =)

"Lantlollor" i storstadstrafik är INTE att leka med!

Ha det gott alla som läser!

/Lena

 
 

Satt och kikade bland sommarens bilder och hittade den här från Glommens Fiskehamn, ca 10 mil söder om Göteborg.

Sambon skulle ner och lämna sina fisketrålar till Västkustens trålbinderi för reparation så vi passade på att få en liten minisemester!

Det var en väldigt vacker och pitoresk liten by med många vackra fotomotiv.

Kommer det inget bättre fotoväder får man väl gotta sig i gamla bilder!

Natti, natti!

/Lena

 

Måne

01/26/2009

4 Comments

 

Den här månen fotades vid soluppgång och hade blå bakgrundshimmel. Jag ändrade på Levels (jag har en engelsk version av CS3! Nivåer heter det nog på svenska!) i PS så den blev mörk stället!

/Lena

 
 

Så här fina torgvantar lottar Ewa ut på sin fotosida!

Eftersom jag har tummen mitt i handen när det gäller stickning så har jag naturligtvis anmält mitt intresse för vantarna!

Gå in och kika på hennes fina sida!

/Lena

 
 

Sitter och slappar framför datorn en stund efter dagens 7-årskalas!

Det är roligt med barnkalas och det går verkligen i 150 knyck. Efteråt känns det tyst som aldrig förr!

Axel är nöjd med sitt kalas och hade roligt med sina kalaskompisar!

Längtar nu verkligen efter ett riktigt bra "fotoväder"! Det här gråa trista vädret gör en verkligen inte glad. Jag vill hellre ha RIKTIG vinter, gör inget om det är kallt!

Planerar en fotodag med Ewa, min gamla kompis från tonåren! Det ska bli roligt!

Tills dess får jag leta i arkivet efter bilder.

Den här soluppgången "fångade" jag i höstas när vi var på fisketur. Skärpan är inte den bästa men det är svårt att få det när man färdas i en båt som inte står stilla! Men det var onekligen en vacker vy att äta frukost till!

Nu blir det natti, natti i det här huset!

/Lena

 
 

Varför står det en stol här?
Vem har suttit på den?

Vissa bilder vill berätta något för betraktaren. Det tycker jag att denna bild gör. Man blir lite nyfiken, undrande, men ändå ser det så självklart ut att stolen ska stå just där den står.

Kanske en stol att vila sig på?

Eller en stol för de äldre som sitter och väntar in fiskebåtarna på eftermiddagen?

Den här bilden är tagen i Storöns Fiskehamn under hösten. Löven har fallit från träden och det är kyligt.

Jag har gjort om den till svart vitt och sedan modellerat med kontrast, ljus, förger, exponering, gamma, offset och sedan lagt på ett filter som går mot svagt grön. En stuga i bakgrunden är bortklonad.

Lite som att måla med en pensel. Jag har ingen egentlig plan när jag börjar med en bild utan justerar tills det växer fram något som tilltalar mig.

När jag jobbade som bildlärare orkade jag inte hålla på med kreativt arbete när jag kom hem, men nu när jag inte har bild längre så har jag ett behov av att pyssla på med allt möjligt estetiskt!

Nu är min stund vid datorn slut!

Dags att ta itu med städningen och lite bak inför 7-årskalaset i morgon!

Hej svejs!

/Lena 

 

Bildspel

01/22/2009

7 Comments

 

Komvux i Kalix har lånat några bilder av mig till ett bildspel som ska visas på en mässa i februari!

Maria Kruuka gjorde det och jag har nu fått se det färdiga Powerpoint-bildspelet. Det blev fint och hon hade skrivit mitt namn på de bilder som var mina.

Det var roligt!

Bland annat den här bilden lånade de!

/Lena

 

Google Analytics, Google Search, Google.se, Altavista